Vi hjælper klienter fra hele fyn

Kostvejleder i Odense – Erfaren vanecoach til vægttab samt ekspertise i behandling af overspisning, BED og bulimi på Fyn

Vælg din kostvejleder eller vanecoach – book en introsession

Er du i tvivl eller vil du bare gerne høre mere?

Så kontakt os gerne og få en uforpligtende snak om dig og din situation,
så vi kan finde ud af om vi er de rigtige til at hjælpe lige netop dig.

Vi ser frem til at tale med dig!

Se vores Handelsbetingelser og Persondatapolitik

Jane Aaberg

Vanecoach & Overspisningscoach

Under uddannelse til ACT coach

Online/Odense

Læs mere om Jane

Sarah Rasmussen

Vanecoach og Overspisningscoach

Personlig træner

Online/Odense

Læs mere om Sarah

Jane Aaberg

VANE & OVERSPISNINGSCOACH

Under uddannelse til ACT coach

Online/Odense

Om Jane

Jeg hedder Jane Aaberg, er 39 år og jeg har gjort det til min mission at hjælpe andre til bedre kropslig og mental trivsel. Dette kan fx betyde vægttab, at få et afslappet forhold til mad (hvor det ikke længere er tanker om mad der styrer hele ens liv), at spise sundere, at bevæge sig mere, at skabe kropsaccept etc.

​En kropslig forandring handler ikke kun om ernæring og træningsvidenskab, men i langt højere grad om adfærdspsykologi og håndtering af udfordringer, behov og følelser. Og det er dén del af mit arbejde jeg elsker!

​Hos mig får du ikke bare stukket en kost- og træningsplan i hånden, jeg lærer dig i stedet hvad der virker for DIG og hvordan du opnår et godt resultat, som du også kan holde på sigt.

Min egen baggrund:

Vægttab og kost har fyldt meget i mit liv – og i perioder alt, alt for meget. Jeg kæmpede i 15 år med overspisning (BED) og bulimi og det har været en lang og tung vej tilbage til et normalt liv.

Jeg blev dog ved med at kæmpe, gik i behandling og blev klogere på mig selv.

I dag vejer jeg næsten 20 kg mindre, end da jeg var størst (og mest ked af det). Jeg dyrker desuden styrkeløft på internationalt eliteniveau og er i mit livs bedste form. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle nå hertil.

Min rejse har inspireret og rustet mig til at hjælpe andre og derfor valgte jeg at uddanne mig til kostvejleder i 2014.

Sidenhen har jeg videreuddannet mig med en stribe af andre coaching- og trænerforløb – blandt andet:

​- Vanecoach

– Overspisningscoach

– Precision Nutrition Coach

– Personlig træner

– Diplomtræner i styrkeløft (elitetræneruddannelse fra Dansk Idræts Forbund)

– Mindfulness instruktør

​Alt sammen for at kunne hjælpe mine klienter bedst muligt.

​Skal jeg også hjælpe dig?

Gratis introsession med Jane

Går du og overvejer at få hjælp, men er I tvivl om vi kan hjælpe med netop DIN problemstilling?

Book en gratis introsession, så finder vi ud af det!

Sarah Rasmussen

VANE & OVERSPISNINGSCOACH

PERSONLIG TRÆNER

Online/Odense

Om Sarah

Jeg hedder Sarah, er 33 år, og har gjort min glæde ved at kunne hjælpe andre med at opnå deres mål, til min levevej. En af mine tilgange er at vi alle er forskellige, one size fit no one, så hvorfor vælge en kur eller et forløb som ikke er tilpasset til dig, din hverdag eller dine mål?

Jeg har selv været der, stået og kigget på mine 25 kg. mere på kroppen, været utilpas, prøvet den ene slankekur efter den anden, droppet sukker, ris, pasta, osv. og gået forbi alle spejle jeg kom i nærheden af. Min første kommentar, da jeg begyndte min vægttabsrejse, og folk spurgte mig om jeg ikke kunne se jeg havde tabt mig var “nej, jeg har jo ikke se mig selv i spejlet i flere år.”

Min vægttabsrejse begyndte da jeg var 28, jeg havde ramt bunden og der var ikke længere ned, efter 2 år i et arbejdsmiljø som ikke passede til mig, og jeg ikke passede til dem, og en tur forbi lægen som konstaterede diagnoserne stress og angst, var jeg der, hvor jeg aldrig havde været før, og nu var der vitterligt ingen anden vej end op. Igennem min sygemelding og kampen for at komme tilbage på arbejdsmarkedet blev jeg tilbudt et forløb med coaching, og det var starten på en forløb som jeg nok aldrig kommer i mål med, fordi jeg nu har lært det er ok at sætte nye mål, andre mål, søge andet og mere, det har jeg og du også fortjent.

Jeg fik også tilknyttet en personlig træner og kostvejleder, simpelthen for at forstå sammenhængen i sammenspil mellem motion, kost og ikke mindst – alt det andet det kræver at lægge livet om. Jeg har lært så meget og mere til, og nu glædes jeg over min hverdag går med at kunne hjælpe andre som gerne vil lægge livet om.

Hvad lægen ikke kendte til dengang var faktisk at jeg også, i en mildere (for mig meget stor), grad også led af BED, altså overspisning, og først igennem Morten Elsøe og Anne Gaardmand’s uddannelser til vanecoach og efterfølgende overspisningscoach fandt jeg redskaberne til at komme videre, jeg lærte så meget om en sygdom som har givet så meget skam, tårer, vrede, fortvivlelse, ekstra kilo og som den dag i dag stadig bider fra sig engang imellem, forskellen er, at jeg i dag har en værktøjskasse fyldt med redskaber, som jeg kan bruge og som kan hjælpe mig videre, jeg ved det er ok at “falde i”, for jeg har lært jeg kan rejse mig igen, og at der skal være plads til livet i den “perfekte verden” vi alt for hurtigt kan komme til at stræbe efter.

Jeg kan hjælpe dig med at finde plads til vaneændringerne i din hverdag, og fylde din værktøjskasse op. Hvad vil du gerne opnå – hvad vil give mening for dig? Her er ingen kortsigtede løsninger, trylleord eller superfoods, her er der plads til hverdagen, livet og kampgeisten, for kæmpe det skal vi alle, det er ikke nemt at ændre noget vi har øvet os på i flere år, måske endda hele livet, men alt kan ændres med den rigtige tilgang og tålmodighed.

Jeg håber du er klar til varige vaneændringer, for jeg står klar til at hjælpe dig.

Gratis introsession med Sarah

Går du og overvejer at få hjælp, men er I tvivl om vi kan hjælpe med netop DIN problemstilling?

Book en gratis introsession, så finder vi ud af det!

Jane Aaberg

Vanecoach & Overspisningscoach

Under uddannelse til ACT coach

Online/Odense

Læs mere om Jane

Jane Aaberg

VANE & OVERSPISNINGSCOACH

Under uddannelse til ACT coach

Online/Odense

Om Jane

Jeg hedder Jane Aaberg, er 39 år og jeg har gjort det til min mission at hjælpe andre til bedre kropslig og mental trivsel. Dette kan fx betyde vægttab, at få et afslappet forhold til mad (hvor det ikke længere er tanker om mad der styrer hele ens liv), at spise sundere, at bevæge sig mere, at skabe kropsaccept etc.

​En kropslig forandring handler ikke kun om ernæring og træningsvidenskab, men i langt højere grad om adfærdspsykologi og håndtering af udfordringer, behov og følelser. Og det er dén del af mit arbejde jeg elsker!

​Hos mig får du ikke bare stukket en kost- og træningsplan i hånden, jeg lærer dig i stedet hvad der virker for DIG og hvordan du opnår et godt resultat, som du også kan holde på sigt.

Min egen baggrund:

Vægttab og kost har fyldt meget i mit liv – og i perioder alt, alt for meget. Jeg kæmpede i 15 år med overspisning (BED) og bulimi og det har været en lang og tung vej tilbage til et normalt liv.

Jeg blev dog ved med at kæmpe, gik i behandling og blev klogere på mig selv.

I dag vejer jeg næsten 20 kg mindre, end da jeg var størst (og mest ked af det). Jeg dyrker desuden styrkeløft på internationalt eliteniveau og er i mit livs bedste form. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle nå hertil.

Min rejse har inspireret og rustet mig til at hjælpe andre og derfor valgte jeg at uddanne mig til kostvejleder i 2014.

Sidenhen har jeg videreuddannet mig med en stribe af andre coaching- og trænerforløb – blandt andet:

​- Vanecoach

– Overspisningscoach

– Precision Nutrition Coach

– Personlig træner

– Diplomtræner i styrkeløft (elitetræneruddannelse fra Dansk Idræts Forbund)

– Mindfulness instruktør

​Alt sammen for at kunne hjælpe mine klienter bedst muligt.

​Skal jeg også hjælpe dig?

Gratis introsession med Jane

Går du og overvejer at få hjælp, men er I tvivl om vi kan hjælpe med netop DIN problemstilling?

Book en gratis introsession, så finder vi ud af det!

Sarah Rasmussen

Vanecoach og Overspisningscoach

Personlig træner

Online/Odense

Læs mere om Sarah

Sarah Rasmussen

VANE & OVERSPISNINGSCOACH

PERSONLIG TRÆNER

Online/Odense

Om Sarah

Jeg hedder Sarah, er 33 år, og har gjort min glæde ved at kunne hjælpe andre med at opnå deres mål, til min levevej. En af mine tilgange er at vi alle er forskellige, one size fit no one, så hvorfor vælge en kur eller et forløb som ikke er tilpasset til dig, din hverdag eller dine mål?

Jeg har selv været der, stået og kigget på mine 25 kg. mere på kroppen, været utilpas, prøvet den ene slankekur efter den anden, droppet sukker, ris, pasta, osv. og gået forbi alle spejle jeg kom i nærheden af. Min første kommentar, da jeg begyndte min vægttabsrejse, og folk spurgte mig om jeg ikke kunne se jeg havde tabt mig var “nej, jeg har jo ikke se mig selv i spejlet i flere år.”

Min vægttabsrejse begyndte da jeg var 28, jeg havde ramt bunden og der var ikke længere ned, efter 2 år i et arbejdsmiljø som ikke passede til mig, og jeg ikke passede til dem, og en tur forbi lægen som konstaterede diagnoserne stress og angst, var jeg der, hvor jeg aldrig havde været før, og nu var der vitterligt ingen anden vej end op. Igennem min sygemelding og kampen for at komme tilbage på arbejdsmarkedet blev jeg tilbudt et forløb med coaching, og det var starten på en forløb som jeg nok aldrig kommer i mål med, fordi jeg nu har lært det er ok at sætte nye mål, andre mål, søge andet og mere, det har jeg og du også fortjent.

Jeg fik også tilknyttet en personlig træner og kostvejleder, simpelthen for at forstå sammenhængen i sammenspil mellem motion, kost og ikke mindst – alt det andet det kræver at lægge livet om. Jeg har lært så meget og mere til, og nu glædes jeg over min hverdag går med at kunne hjælpe andre som gerne vil lægge livet om.

Hvad lægen ikke kendte til dengang var faktisk at jeg også, i en mildere (for mig meget stor), grad også led af BED, altså overspisning, og først igennem Morten Elsøe og Anne Gaardmand’s uddannelser til vanecoach og efterfølgende overspisningscoach fandt jeg redskaberne til at komme videre, jeg lærte så meget om en sygdom som har givet så meget skam, tårer, vrede, fortvivlelse, ekstra kilo og som den dag i dag stadig bider fra sig engang imellem, forskellen er, at jeg i dag har en værktøjskasse fyldt med redskaber, som jeg kan bruge og som kan hjælpe mig videre, jeg ved det er ok at “falde i”, for jeg har lært jeg kan rejse mig igen, og at der skal være plads til livet i den “perfekte verden” vi alt for hurtigt kan komme til at stræbe efter.

Jeg kan hjælpe dig med at finde plads til vaneændringerne i din hverdag, og fylde din værktøjskasse op. Hvad vil du gerne opnå – hvad vil give mening for dig? Her er ingen kortsigtede løsninger, trylleord eller superfoods, her er der plads til hverdagen, livet og kampgeisten, for kæmpe det skal vi alle, det er ikke nemt at ændre noget vi har øvet os på i flere år, måske endda hele livet, men alt kan ændres med den rigtige tilgang og tålmodighed.

Jeg håber du er klar til varige vaneændringer, for jeg står klar til at hjælpe dig.

Gratis introsession med Sarah

Går du og overvejer at få hjælp, men er I tvivl om vi kan hjælpe med netop DIN problemstilling?

Book en gratis introsession, så finder vi ud af det!

Hos Sundere Vaner hjælper vi dig, der har prøvet det meste for at tabe dig eller komme på ret køl med dine spisevaner. Vi skaber gode, varige spisevaner, der er realistiske, fremfor en stram kostplan med mange restriktioner.

Er du træt af at have dårlig samvittighed over ikke at kunne holde en kostplan, at ”falde i” og tage på? Eller lider du af spiseforstyrrelsen BED (tvangsoverspisning), og har du brug for binge eating disorder behandling? Eller bulimi? Uanset baggrunden for dine udfordringer er du velkommen hos Sundere Vaner.

Vi er dine lokale vane- og overspisningscoaches (samt kostvejledere) i Odense, og vi kan hjælpe dig godt på vej mod både recovery fra en spiseforstyrrelse (BED/bulimi) og/eller et effektivt vægttab.

Fysisk- og online vanecoach til vægttab, madstress og spiseforstyrrelser – vi hjælper dig til sunde og gode vaner i hverdagen

Mange af vores klienter har i mange år – måske hele livet – haft det svært med madvanerne. Der er en hel del skam forbundet med at spise for meget, for usundt, kaste op, at være overvægtig og ikke at kunne holde sig til en stram kostplan.

Det vil vi gøre op med. Derfor er vi ikke kostvejledere i klassisk forstand. Vi er vanecoaches, og vi arbejder meget med at finde årsagen til madstress, overvægt, bulimi eller BED. Det handler om at genskabe et afslappet forhold til mad, så du kan spise de fødevarer, du vil – men hvor du lærer at moderere dit indtag på en sund og fleksibel måde.

Lider du af en spiseforstyrrelse? Få behandling og hjælp til efterfølgende vægttab fra en erfaren vane- og overspisningscoach, samt kostvejleder i Odense

Hvis du har en spiseforstyrrelse, som fx BED eller bulimi, fylder tankerne om mad og om at undgå kontroltab enormt meget og stjæler din livskvalitet – og ofte også evnen til at føre et meningsfyldt liv. Din sygdom har overtaget magten, og du har ikke længere selv kontrol over, hvad du indtager.

Hvis det er tilfældet, er almindelig kostvejledning eller træning ikke nok til hverken et vægttab eller at opnå madro. Du skal have en helt anden behandling med de rette metoder. Hos Sundere Vaner har vi et stærkt team af coaches, der er uddannet til at kunne hjælpe dig med din spiseforstyrrelse.

I starten af et forløb er vi nødt til at finde årsagen til spiseforstyrrelsen. Hvorfor er det at maden har taget magten? Når vi sammen har fundet årsagen, kan vi begynde at arbejde med dine tanker og følelser og efterfølgende ændre de vaner, du har tillagt dig.

Hvis du gerne vil tabe dig, kan vi derefter arbejde på, at få dig til at lykkes med et effektivt vægttab, uden at det trigger din spiseforstyrrelse. NB: Det er vigtigt at du er indforstået med, at det er strengt nødvendigt at sætte dit ønske om vægttab på pause indtil din spiseforstyrrelse er færdigbehandlet, for ellers vil du aldrig komme til at lykkes med et varigt vægttab.

Kostvejleder og vægttab Odense, Fyn

Kostvejleder kontra vanecoach – vægttab kontra gode vaner – Der er stor forskel

En kostvejleder eller diætist udarbejder typisk en stram plan til dig med bestemte fødevarer, som du skal indtage på bestemte tidspunkter i løbet af dagen. Når en kostvejleder eller diætist lægger planen for dig, sætter de ofte også en hel del fødevarer i kasser som usunde eller ”ulovlige” i forhold til kuren – eller som nogle der skal stærkt begrænses.

En vanecoach arbejder med vægttabet ud fra ændring af din adfærd, som derigennem skaber gode vaner. Der er ikke noget, du ikke må spise. Vi fokuserer faktisk ikke så meget på din mad. Vi fokuserer mere på dit appetitmønster, på din oplevelse af nydelse, på følelsesmæssig spisning, på fristelser og på dine udfordringer. For du ved højst sandsynligt allerede alt om hvad der skal til for at tabe dig og leve sundt. Et nuanceret billede af mad gør også, at du ikke kommer til at sætte bestemte fødevarer på en piedestal og hungre efter dem. Hvis alt mad er tilladt, vil du psykologisk ikke have cravings på samme måde som med en stram kostplan.

VORES TEAM

Har du brug for en overspisningscoach til behandling af binge eating disorder eller bulimi i Odense?

Klienter med BED kan have meget forskellige sygdomsforløb, hvor nogle overspiser et par gange om ugen. Andre gør det hver dag. Typisk vil BED-klienter spise, indtil de får det fysisk dårligt. Det er nemlig ofte ikke maven, der vil have mad. Det er i langt højere grad noget der foregår i hjernen. Men nogle gange er det også en kombination, fordi stramme restriktioner kan medføre en sult, der vil være en stærk trigger for overspisning. Derfor er det kompliceret at behandle tvangsoverspisning. Mange klienter kører i et pendul, hvor de i perioder taber sig meget og er utroligt restriktive med maden. Problemet er, at de altid falder i igen. Vi kan hjælpe med effektiv behandling af overspisning og BED.

Klienter med bulimi kan ligeledes have meget forskellige sygdomsforløb – nogle overspiser meget og andre mindre, men fælles for begge typer er at de kaster op efterfølgende (eller de fleste gange), træner hårdt eller bruger afføringsmidler for at kompensere for det de har spist. Nogle klienter gør dette en gang imellem, og nogle gør det flere gange dagligt.

Både BED og bulimi har mange følgesymptomer som skam, følelsen af totalt kontroltab, følelsen af at være et ”andenrangsmenneske” fx grundet overvægt og kontroltab, social isolering og meget andet. Hos Sundere Vaner arbejder vi altid først med årsagen, hvad end det handler om binge eating disorder eller bulimi, før vi behandler. Det betyder ikke at vi bruger lang tid på at grave i din fortid, men vi har brug for at forstå hvad det er der trigger din spiseforstyrrelse – det kan fx være tanker, følelser, problemer i livet eller fysiske reaktioner (som fx manglende kontakt til sult/mæthed). Vi skaber undervejs en hverdag sammen med dig, hvor mad ikke fylder for meget.

Forløb

Dygtige behandlere

Års samlet erfaring

Vanecoach og kostvejleder i Odense og på Fyn – her får du hjælp på den rigtige måde

  • Har du før prøvet alverdens kure, madplaner, træningsplaner, og er der intet, der virker?
  • Er du træt af altid at have dårlig samvittighed og føle skam over ikke at kunne tabe dig?
  • Eller tror du bare mere på, at det handler om vaner frem for en kur ligesom os hos Sundere Vaner?

Så er en vanecoach og/eller overspisningscoach hos os det rigtig valg for dig. Kontakt en af vores coaches i dag og få en gratis og uforpligtende introsession.

Vi hjælper dig både via online coaching eller du kan besøge en af vores fysiske coaches i Odense for hjælp til vægttab, madstress overspisning og BED/bulimi.

Kostvejleder Jane Aaberg i Odense

Hvad klienterne siger

"Jeg har fået et mere afslappet og fleksibelt forhold til mad, hvor der er plads til alt, og jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler. Stor anbefaling af Jane! - hun har styr på sagerne og har taget udgangspunkt i mig, hvilket har ledt til varige vaneændringer og mere ro i hverdagen i forhold til mad og sundhed."

ELVIRA

“Jane har lært mig at der ikke er noget mad der er farligt og der er ikke noget der per definition er "sund"/"usundt". Det handler om hvem du er og hvad dit mål er. Derudover så har den helt store faktor været at lære sult/mæthed og lære at stole på at min krop godt kunne fortælle mig hvad jeg har brug for og hvornår jeg ikke har brug for mere. Dette har betydet at jeg er langt mere afslappet i mit forhold til mad i forhold til tidligere.”

PERNILLE

 

 

“Med de redskaber man får hos Jane, finder man lynhurtig ud af, at det faktisk slet ikke er så svært at lade de usunde ting være. Det hele giver mening og man går IKKE glip af noget, da du må spise alt det du har lyst til! Jeg giver Jane de varmeste anbefalinger og pga. hende kan jeg selv holde min vægt der, hvor jeg gerne vil have den”

HEIDI

"På grund af Jane, tør jeg nu i langt højere grad spise det jeg har lyst til, frem for at følge en kostplan."

LINE

“Det vigtigste jeg har lært er at min overspisning skyldes følelser det bliver holdt nede og væk og det var netop /udelukkende processen med Jane, der lærte mig at arbejde med den så jeg igen kunne mærke min mave og min sult. Jeg føler mig nu meget mere mæt samtidig med at jeg er mere let. Det er en win-win situation 😆”

ANN-BERIT

​“Jane var igennem et år min coach. Både i forholdt til træning og mad. På det år øgede jeg min total i konkurrence løftene i styrkeløft med 40kg, trods et vægttab på 8kg. Hun var altid klar med et godt råd eller opmuntrende ord hvis jeg havde brug for det. Jane har givet mig styrke ikke kun fysisk men også mentalt og hun er en fantastisk coach”

LOUISE

"Jane har fået mig til at se, at alt eller intet ikke er vejen frem for mig.

Jeg troede at 'jeg skulle bare lige' - men tingene var ikke 'bare lige'!"

METTE