Har du prøvet alt for at opnå et varigt vægttab – uden held?

Har du bare prøvet ALT for at tabe dig – men er altid endt med at tage det hele på igen (og måske mere til)?

Og sidder du måske nu igen og planlægger, hvilken kur du skal i gang med, eller søger efter kostplaner på nettet, selvom du i bund og grund godt ved, at det vil være at gentage nøjagtigt dét, du har gjort 1000 gange før?

Så er du ikke alene. Der er MANGE, der har det ligesom dig. Vi kan hjælpe dig med at nå til bunds i, hvorfor du overspiser, slippe din madstress, og lære dig at tage kontrollen tilbage, så du kan ændre din adfærd – UDEN at holde et usundt fokus på vægttab og kostplaner.

Samtalen er helt uforpligtende! Alt, vi snakker om, er fortroligt. Og lyder det ikke som noget for dig alligevel, er det også helt OK – så er det bare sejt, at du tog skridtet.

Hemmeligheden bag et vægttab er slet ikke så hemmelig

Hvis du kæmper med vægten, så har jeg både en god og en dårlig nyhed til dig. Du får den dårlige først, men lad dig ikke slå ud af den, og få lige læst den gode med også, inden du forlader siden igen.

Den dårlige nyhed til dig, der kæmper med varigt vægttab:

Det er desværre sådan, at din kropsvægt er meget mindre indenfor din egen kontrol, end du tror. Og ja, her vil du måske protestere. Men prøv lige engang at tænke over følgende spørgsmål: På den LANGE bane, hvor meget har du så kunnet holde dine vægttab?

Din vægt er i høj grad genetisk bestemt. Lige som din højde og din øjenfarve. Der er forsket i overvægt i over 50 år, så det er noget, man i dén grad er sikker på. Så er der lidt mere tvivl omkring hvorfor. En af teorierne, som passer meget godt overens med mine erfaringer om vægttab, er, at vi hver især har et vægtinterval, hvor vores krop gerne vil ligge (uanset om du synes det er pænt eller ej at veje den vægt).

Men her kommer den gode nyhed om vægttab:

Der er mindst 3 faktorer, der i høj grad kan påvirke kropsvægten til at ligge kunstigt højt – og som man kan gøre noget ved!

1: Følelsesmæssig spisning. Her forsøger du at dulme eller fortrænge svære følelser med mad – ofte i form af meget kalorieholdige fødevarer såsom slik, chips, kage, fastfood osv. For hyppige af disse situationer bidrager til at du indtager flere kalorier, end du forbrænder.

2: Et problematisk forhold til mad (kommer tit efter at have været på kur mange gange), hvor man ofte ”falder i” og spiser langt mere end man har brug for. Disse overspisningssituationer giver et også kalorieoverskud.

3: At vi lever i et fedmefremmende samfund. Her er der mange fristelser i form af tilbud på kalorietunge og hypervelsmagende fødevarer, som man let kommer til at spise i større mængder end hvad kroppen har brug for. Bevidsthed og etablering af nye vaner kan hjælpe dig med at undgå nogle af fælderne.

Og den helt gode nyhed: Vi kan hjælpe dig med at ændre vanerne!

Sarah og jeg er nemlig specialister indenfor følelsesspisning og overspisning, etablering af et afslappet og fleksibelt forhold til mad, samt etablering af de adfærdsforandringer, der skal til for at kunne navigere i et fedmefremmende samfund og finde en sund balance – uden at være fanget i en vægttabs-spiral.

Jeg lider ikke af overspisning – jeg vil bare gerne tabe mig!

Nu sidder du måske og tænker ”jamen jeg lider da ikke af overspisning eller følelsesspisning, jeg kan bare ikke finde ud af at tage mig sammen og tabe mig”. I så fald, så vil jeg opfordre dig til at gå ind og læse om emnerne her  og her  – hvis du kan genkende noget af det, der ellers står her på siden, kan det godt være, at du kommer til at få en aha-oplevelse (lige som utallige andre før dig).

Kostvejleder og vægttab Odense, Fyn

Drop slankekure, kostplan og vægttabs-fokus, og lad os hjælpe dig med at finde årsagerne til din overvægt

Ærligt, vi kan ikke trylle og lave om på dine gener! Og vi er ikke slanke-guruer – for vi tror ikke en døjt på slankekure og kostplaner. Hvis du spørger, om vi vil lave en kostplan til dig, så er svaret et rungende nej. For hvis du lige tænker dig om, så ved du af erfaring godt, at endnu en kostplan ikke vil give dig et langvarigt vægttab. Det vil bare være at prøve en ny version af noget, du allerede har prøvet 1000 gange før – med samme resultat. Et vægttab er derfor IKKE endemålet, når du starter hos os.

Men dét vi er eksperter i, er at lære dig at stoppe med at overspise, lære dig at tackle dine følelser med andet end mad (og/eller kontrol) og lære dig at ændre andre spisemønstre, der igen og igen gør, at du spiser mere end din krop har brug for. Og dét i sig selv kan medføre et automatisk vægttab. Der er rigtig mange kalorier at spare, hvis man kan skære de episoder væk, hvor man går amok i bland-selv-slik, snacker hele eftermiddagen, altid spiser for meget til aftensmaden, ikke kan sige nej til kage, ikke kan styre chokolade osv. – de episoder, hvor du føler at maden kontrollerer DIG og ikke omvendt.

Vi kan naturligvis ikke garantere, at det vil give dig et vægttab. Hvordan dine gener er kodet, har vi ingen indflydelse på. Men vi kan love dig, at vi vil gøre alt hvad vi kan for at få løst de problematikker, der spænder ben for dig.

Måden vi arbejder på, er at vi starter ud med at finde ÅRSAGERNE til din overvægt. For når vi kender dem, så kan vi begynde at finde ud på hvilke områder, vi skal give dig nye færdigheder og ny forståelse for hvorfor du gør, som du gør.

Forløb

Dygtige behandlere

Års samlet erfaring

Er du klar til at slippe den dårlige samvittighed og give nydelse en plads i dit liv?

Når du arbejder med årsagerne til din overvægt, åbner sig en helt ny verden, hvor du kan slippe den dårlige samvittighed, yoyo-vægten og de selvkritiske tanker – og i stedet komme til et sted, hvor du kan nyde en masse lækker mad og være til stede i dit liv, så du kan gøre de ting, der er vigtige for dig.

Hvis det viser sig, at det ikke er muligt for dig at opnå et vægttab, uden at skulle gå drastisk til værks, på en måde du ikke kan holde resten af dit liv, så vil vi arbejde på kropsaccept – for det er klart muligt at komme til at kunne trives i en krop, der er større, end man egentlig ønsker den skal være.

Kostvejleder Jane Aaberg i Odense

Hvad klienterne siger

"Jeg har fået et mere afslappet og fleksibelt forhold til mad, hvor der er plads til alt, og jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler. Stor anbefaling af Jane! - hun har styr på sagerne og har taget udgangspunkt i mig, hvilket har ledt til varige vaneændringer og mere ro i hverdagen i forhold til mad og sundhed."

ELVIRA

“Jane har lært mig at der ikke er noget mad der er farligt og der er ikke noget der per definition er "sund"/"usundt". Det handler om hvem du er og hvad dit mål er. Derudover så har den helt store faktor været at lære sult/mæthed og lære at stole på at min krop godt kunne fortælle mig hvad jeg har brug for og hvornår jeg ikke har brug for mere. Dette har betydet at jeg er langt mere afslappet i mit forhold til mad i forhold til tidligere.”

PERNILLE

 

 

“Med de redskaber man får hos Jane, finder man lynhurtig ud af, at det faktisk slet ikke er så svært at lade de usunde ting være. Det hele giver mening og man går IKKE glip af noget, da du må spise alt det du har lyst til! Jeg giver Jane de varmeste anbefalinger og pga. hende kan jeg selv holde min vægt der, hvor jeg gerne vil have den”

HEIDI

"På grund af Jane, tør jeg nu i langt højere grad spise det jeg har lyst til, frem for at følge en kostplan."

LINE

“Det vigtigste jeg har lært er at min overspisning skyldes følelser det bliver holdt nede og væk og det var netop /udelukkende processen med Jane, der lærte mig at arbejde med den så jeg igen kunne mærke min mave og min sult. Jeg føler mig nu meget mere mæt samtidig med at jeg er mere let. Det er en win-win situation 😆”

ANN-BERIT

​“Jane var igennem et år min coach. Både i forholdt til træning og mad. På det år øgede jeg min total i konkurrence løftene i styrkeløft med 40kg, trods et vægttab på 8kg. Hun var altid klar med et godt råd eller opmuntrende ord hvis jeg havde brug for det. Jane har givet mig styrke ikke kun fysisk men også mentalt og hun er en fantastisk coach”

LOUISE

"Jane har fået mig til at se, at alt eller intet ikke er vejen frem for mig.

Jeg troede at 'jeg skulle bare lige' - men tingene var ikke 'bare lige'!"

METTE