Har du en følelse af, at du ikke kan styre din sukkertrang?

Har du en oplevelse af at være sukkerafhængig?

At du bare er draget af de søde sager, og når du kommer i nærheden af dem, så er du bare NØDT til at spise dem?

At din sukkertrang ikke stopper, før posen er tom?

Eller hvis du har bagt en kage, så bliver du ved med at kredse om den og småspise af den – og på en dag kan du måske nå at spise en halv kage? Hvis ikke den hele?

Du oplever måske også, at det er UMULIGT at have søde sager i huset, fordi dét at du VED at de er der, gør bare at tankerne bliver ved med at kredse om dem – og at du før eller siden altid ender med at give efter?

Så er du kommet til det rette sted!

 

Den gode nyhed er, at sukker ikke er et stof, du kan blive afhængig af

For hvis du virkelig var sukkerafhængig, så ville din sukkertrang være så stærk, at du også ville sidde og spise ren sukker af sukkerskålen. Og det er ikke tilfældet, vel?

Der er nogle helt andre ting på spil. Noget der OVERHOVEDET IKKE handler om, at du er viljesvag eller ude af kontrol.

Hvis du vil have styr på din sukkertrang, skal du nok spise mere sukker

Ja, det lyder lidt skørt, men hæng lige på et øjeblik! Hvis du er, som langt de fleste, jeg arbejder med, så handler din sukkertrang om, at du har udviklet et forhold til sukkerholdige fødevarer, hvor de har opnået en nærmest magisk status.

Sandsynligvis som resultat af, at du på et tidspunkt har besluttet dig at skære ned på dem, eller helt forbyde dig selv denne fødevaregruppe. Måske i forbindelse med en ”nul-sukker”-måned, en ”sukker-detox” eller et projekt ”spis rene fødevarer”. Det kan også være at du har fået følelsen af at du ikke ”bør” spise fødevarer med sukker – fordi du tænker, at de er fedende og at du gerne vil tabe dig.

Når der er noget, du ikke må få, eller kun må få i en begrænset mængde, støder du på nogle HELT NORMALE psykologiske mekanismer, der gør dine intentioner utroligt svære at gennemføre i praksis. Det betyder at:

– Du oplever en trods-reaktion. Dvs. at når der er noget du ikke må, så vil du det endnu mere. Prøv bare at lade være med at tænke på en lyserød elefant det næste minut. Hvad er det eneste, du ikke kan lade være med at tænke på? Hvis du beslutter dig for at du ikke må spise chokolade, så vil din hjerne bombardere dig med trang til chokolade.
– Du oplever en hamstringstrang. Prøv bare at tænke på dengang supermarkederne skulle til at lukke i 2020 og folk gik totalt amok med at hamstre toiletpapir. Mange har måske endda tænkt ”hvad i alverden er det jeg laver?” – men har oplevet at trangen til at hamstre dét, der snart ville blive begrænset, bare var helt ENORM. Det er det samme du oplever, når du prøver at begrænse dit indtag af sukkerholdige fødevarer – så mister du kontrollen, når du får muligheden for at få dem.

Ja, det er træls, men det er nu bare sådan vores hjerner virker.

Forløb

Dygtige behandlere

Års samlet erfaring

Men hvis jeg ikke begrænser mit sukkerindtag, så eksploderer min sukkertrang …

Jeps, det er nok dét, du har erfaring med indtil nu. Men jeg vil meget gerne lære dig nogle metoder, der modvirker hamstringstrang og trodsreaktioner. For på dén måde behøver du ikke at gå og kontrollere og holde igen – og frygte næste gang du ”falder i” (for det sker jo altid før eller siden, ikke?).

Prøv engang at forestille dig, at du kan have en åbnet pose slik liggende i skabet – måske har du endda helt glemt at den er der? Det oplever mange af vores klienter, og det er der stor sandsynlighed for at du også kan opnå!

Kostvejleder Jane Aaberg i Odense

Hvad klienterne siger

"Jeg har fået et mere afslappet og fleksibelt forhold til mad, hvor der er plads til alt, og jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler. Stor anbefaling af Jane! - hun har styr på sagerne og har taget udgangspunkt i mig, hvilket har ledt til varige vaneændringer og mere ro i hverdagen i forhold til mad og sundhed."

ELVIRA

“Jane har lært mig at der ikke er noget mad der er farligt og der er ikke noget der per definition er "sund"/"usundt". Det handler om hvem du er og hvad dit mål er. Derudover så har den helt store faktor været at lære sult/mæthed og lære at stole på at min krop godt kunne fortælle mig hvad jeg har brug for og hvornår jeg ikke har brug for mere. Dette har betydet at jeg er langt mere afslappet i mit forhold til mad i forhold til tidligere.”

PERNILLE

 

 

“Med de redskaber man får hos Jane, finder man lynhurtig ud af, at det faktisk slet ikke er så svært at lade de usunde ting være. Det hele giver mening og man går IKKE glip af noget, da du må spise alt det du har lyst til! Jeg giver Jane de varmeste anbefalinger og pga. hende kan jeg selv holde min vægt der, hvor jeg gerne vil have den”

HEIDI

"På grund af Jane, tør jeg nu i langt højere grad spise det jeg har lyst til, frem for at følge en kostplan."

LINE

“Det vigtigste jeg har lært er at min overspisning skyldes følelser det bliver holdt nede og væk og det var netop /udelukkende processen med Jane, der lærte mig at arbejde med den så jeg igen kunne mærke min mave og min sult. Jeg føler mig nu meget mere mæt samtidig med at jeg er mere let. Det er en win-win situation 😆”

ANN-BERIT

​“Jane var igennem et år min coach. Både i forholdt til træning og mad. På det år øgede jeg min total i konkurrence løftene i styrkeløft med 40kg, trods et vægttab på 8kg. Hun var altid klar med et godt råd eller opmuntrende ord hvis jeg havde brug for det. Jane har givet mig styrke ikke kun fysisk men også mentalt og hun er en fantastisk coach”

LOUISE

"Jane har fået mig til at se, at alt eller intet ikke er vejen frem for mig.

Jeg troede at 'jeg skulle bare lige' - men tingene var ikke 'bare lige'!"

METTE