“Slut med forbudt” er en klart anbefalelsesværdig bog, som har hjulpet rigtig mange personer til at få et mere reelt syn på hvad der er sandt eller falskt, af alt det vi hver dag bliver fortalt om kost og sundhed.

Jeg oplever rigtig mange der kommer og siger at de har læst bogen og er helt vild med den og totalt lettede over at kunne slippe deres sundhedsstress.

Og det er fantastisk!

Men jeg oplever også en del klienter med vægttabsønske, der kommer og fortæller at det er vildt dejligt at de kan slappe meget mere af mht. mad og træning – men de kan ikke få bogens budskab om ‘alt med måde’ til at fungere i praksis. I hvert fald ikke når de samtidig prøver på at tabe sig.

Det giver fint mening for mig.

For én ting er at vide (det er første step)…

En anden ting er at GØRE.

Altså at omsætte viden til praksis!

Nogle oplever at de ikke kan ‘styre’ de fødevarer, der plejede at være forbudte og derfor tager de på.

Andre oplever at de måske nok har fået et mere afslappet forhold til mad, men taber sig ikke.

Fælles for de to grupper er at de nu har fået en viden om mad, der føles naturlig og derfor kan de ikke gå tilbage til den sædvanlige kur-mentalitet.

Så når nu ønsket stadig er en lavere kropsvægt, hvad skal man så gøre?

Her er mit bud:

1️⃣ Hold godt fast i din nye viden og den nye, mere kritiske, måde at tænke på.

2️⃣ Begynd at lægge mærke til din adfærd omkring spisning. Spiser du efter din krops sult/mæthedssignaler? Spiser du af andre årsager? Hvis du spiser af andre årsager end sult – fx pga. følelser, stress, angst, utilpashed, kedsomhed osv., så vil det være nødvendigt at få fundet ud af hvordan du lærer at håndtere dette på anden vis, end ved at spise.

3️⃣ Tag ved lære af det din krop fortæller dig. Udforsk hvornår du kan tage valg der er mindre kalorielette, hvornår du evt. slet ikke har brug for mad og hvornår der skal et reelt måltid til. Fokus på nydelse af din mad (og hvornår nydelsen aftager) vil her være en stor hjælp.

4️⃣ Nej, det er ikke nemt og ja, det kræver tålmodighed. Og det kræver at du eksperimenterer, er bevidst og lærer af dine erfaringer.

God fornøjelse.
Kh Jane

 

Har du brug for mere hjælp? Du kan altid booke en gratis og uforpligtende introsamtale, hvor vi kan finde ud af hvor vidt vi kan hjælpe dig. Klik på ”Book nu”.