Grøntsager er for mange en pligt at spise. Især hvis man gerne vil tabe sig.⁠

Og det er en skam.⁠

Sådan havde jeg det også i mange år – men nu elsker jeg dem. Og det tror jeg også kan blive tilfældet for dig (hvis du altså også ser dem som en pligtspise).⁠

Jeg fandt på et tidspunkt ud af, at problemet lå i, at jeg følte at jeg BURDE spise de “rigtige” grøntsager. Dvs. dem der hele tiden bliver fremhævet i medierne og damebladene – nemlig de grove grøntsager.⁠

-Altså kål. broccoli, rosenkål osv.
Gulerødder, salat, tomat, osv. kunne jo ikke mætte, de var jo nærmest kun vand, blev der fortalt. Og for slet ikke at tale om ærter og majs – de indeholdt jo sukker (!)⁠

Og så skulle jeg jo være i kalorieunderskud, så der skulle helst ikke bruges fedtstoffer, dressinger m.m. Måske højst en dressing lavet på yoghurt eller cheasy fraiche 5%.⁠

Nu kan jeg dælme godt forstå at jeg ikke havde motivation for at spise grønt. For grøntsager der ikke bliver tilberedt med lidt fedtstof, kan godt nok være en trist omgang. Og kål med kål på kører man sur i, kan jeg godt fortælle.⁠

Alt vendte for mig, da jeg indså at det ovenstående ikke var holdbart i længden, og jeg i stedet begyndte at spørge mig selv:⁠

“Hvordan kan jeg få LYST til at spise mere grønt?”⁠

Så fint nok med at stege i smør, komme feta i salaten eller ost ovenpå de ovnbagte squash. Bare dét at det er lovligt, gør at man bedre kan tænke rationelt og spørge sig selv: “hvor meget skal der mon til, for at dette bliver nydelsesfuldt for mig at spise”. ⁠

Husk, at alternativet jo ofte vil blive at man slet ikke får det grønne og i stedet spiser sig mæt i brød, pasta, ris eller andet der er langt mere kalorietæt, så der er stor sandsynlighed for at du ved at gøre dine grøntsager spændende ved at tilsætte fedtstof, faktisk alligevel sparer på kalorierne.⁠

Det handler ikke om at gøre det der er perfekt – det handler om at ændre adfærden bare LIDT mere hen i den retning man gerne vil gå. Ellers holder det ikke – eller bliver i hvert fald unødvendigt trist.⁠

Kh Sarah og Jane🤗