ER DU BLEVET SLAVE AF DIN BADEVÆGT?

Fx:

– hvis resultatet af en vejning påvirker dit humør og afgør om din dag bliver god eller dårlig 
– hvis du har taget på, så “straffer” du dig selv med mindre mad, mere træning osv.
– når tallet på vægten afgør om du har lyst til at være sammen med andre mennesker
– hvis du bliver ængstelig hvis du ikke vejer dig ofte (føler dig ude af kontrol)
– hvis du føler at dit værd som menneske er reduceret til tallet der står på vægten 

Det er naturligt, at vi som mennesker, gerne at ville føle sig os i kontrol.😎

Det er også naturligt, at vi gerne vil opleve success’er.🏆

Begge ting, kan en badevægt hjælpe os med.

MEN…for mange er der en bagside af medaljen!🧐

Og det er fordi, at vi:

👉For det første: ikke kan stole på badevægten – vi oplever fx naturlige væskeudsving, der slet ikke har noget at gøre med om vi har fået mere eller mindre fedt på kroppen. Så den er superunøjagtig🤯 og kan på ingen måde vise reelle dag-til-dag resultater.

👉For det andet: nemt kommer til at dømme os selv, når vi stiger på vægten. Alt efter hvad vægten viser, så betyder det at vi har været gode/dårlige🔨. Har vi været ”dårlige” vil der ligge en overspisning på lur😈 med en tilladende tanke👹 der siger: ”så kan det også være lige meget” eller ”nu kan det være lige meget”.

👉For det tredje: i vores iver efter at få et godt resultat på vægten (eller af frygt for i det mindste ikke at have taget på), bliver tallet på vægten styrende for hvad vi spiser og vi lukker ned for appetitsignaler og vores behov for nydelse. Det medfører en ”knaphedstilstand”😫 og bag en knaphedstilstand ligger der også en overspisning på lur😈.

Men vid, at det er nemt at blive afhængig af at stå på vægten og vid, at dine tanker vil forsøge at få dig til at blive ved.

Fordi det giver en illusion om kontrol. Men hvis denne ”kontrol” for det første giver utilregnelige resultater🤷‍♀️ og for det andet medfører overspisninger (som ødelægger alt det du prøver på at opnå🤦) – hvad er den så værd?

 

 

Kh Sarah og Jane🤗