VIL DU BRUGE LIVET PÅ AT JAGTE EN BESTEMT VÆGT – OG TILHØRENDE NEDERLAG?

Jeg har SÅ mange klienter, der kommer og siger at de gerne vil tabe 20-30 kg😬

Men undervejs i processen finder mange ud af, at grunden til ønsket om vægttabet var af en helt anden årsag end de har regnet med🤔

Når de lærte at behandle sig selv bedre og fik mad- og kropsro, så begyndte ønsket om det store vægttab at falde.

De fandt ud af at deres problemer i langt mindre grad handlede om deres overvægt, end de troede.

Fordi nu fyldte tanker om mad, vægt, overspisninger og nederlag ikke længere – og det var DE TANKER, der var den store skurk. Dem der røvede livskvaliteten.

Pointen her er altså, at det ofte slet ikke er vægten der er det reelle problem (til dels, hvis man har fysiske skavanker som følge heraf – men den er et meget mindre problem end man tror).

Der hvor det STORE problem ligger, er bl.a. at mange har købt ind på tanken om at man skal være slank, for at være god nok.

Det betyder, at hvis man vejer for meget, så er man altså ikke god nok og det skal derfor fikses.

Det bliver det vigtigste. Når det lige er overstået, SÅ kan man…XXX

Og derfor vil man blive stærkt fikseret på et tal eller en bestemt krop.

Det vil ofte betyde, at vægttabet skal gå hurtigt, og at det hele foregår med pisk og afsavn og speederen presset i bund.

Så bliver man udmattet. Og falder uundgåeligt i undervejs. Og så kan de negative tanker for alvor få fat. Så er man da først ikke god nok!

Og så giver det da også mening at man ikke kan mærke forbedringer undervejs – for i dén process man er i, der har man det virkelig elendigt.

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, så ved du måske også, at du stadig har det elendigt når du er færdig med vægttabet (selvom du måske er stolt over at det lykkedes) – for så skal du kæmpe med næb og kløer for at holde det (og plejer det at lykkes?)

Hvad med at prøve at sætte barren lidt lavere?

Blot til refleksion – håber det var brugbart 😊

Kh Sarah og Jane🤗