Sådan gør vi

Metode

 

Vi arbejder på en markant anderledes måde, end traditionelle kostvejledere og diætister. Så hvis du allerede har været i sådanne forløb, uden effekt (eller bare har indset at du ikke gider på slankekur), så kan det være lige netop os du har brug for.

Vi har en coachende tilgang og arbejder uden restriktioner og regler. Vi arbejder i stedet med at skabe langtidsholdbare vaner på DINE præmisser – og ud fra en evidensbaseret tilgang. Ikke noget hokus-pokus herfra <3
Vi har desuden stor erfaring med behandling af forstyrret spisning/spiseforstyrrelser – især overspisning og bulimi.

Langtidsholdbar tilgang

Ingen restriktioner og regler

Vi laver ikke en kostplan til dig. For vores erfaring med kostplaner er, at de ikke virker i længden. For de tager ikke højde for dit individuelle appetitmønster, dine problematikker mht. hverdagen og dit forhold til mad – fx de regler du har lært efter at have været på div. slankekure, eller hvad du er blevet indoktrineret af medierne.
Desuden kan en kostplan nemt sætte gang i et sort/hvidt mønster, hvor du, hvis du afviger fra planen, nemt kan komme til at tænke ”nu kan det være lige meget, nu er det alligevel ødelagt” og så trigger det en reaktion hvor du så spiser alt det ”forbudte” indtil du ”starter igen i morgen”. Hvis det da overhovedet lykkes at starte i morgen.

Måden vi i stedet gør det på, er ved at være nysgerrig på dine spisevaner og dit forhold til mad. Vi sætter gang i små eksperimenter og får dig til at lære af dine erfaringer, frem for at finde den store hammer frem og dunke dig selv i hovedet. Vi hjælper dig med at finde forhindringerne for dine gode intentioner og får dig til at tænke i nye handlemuligheder, der passer til DIG som person og det liv DU lever. For det er ikke ”BARE at tage sig sammen” – dén tilgang lærer man ingenting af.
På den måde skaber vi en masse små succeser som stille og roligt kan bygges ovenpå hinanden – og før du ved af det, er du pludselig meget længere end du nogensinde har været før.

Det kan godt være at det tager lidt længere tid, men når du er i mål – hvad end det gælder at opnå et vægttab og/eller et mere afslappet forhold til mad – så er du ligeglad med om det tog et par måneder ekstra. For når du er dér, så er du ikke bange for at ryge tilbage i de gamle vaner, du vil være nået til et sted hvor de nye vaner er helt inkorporeret og hvor det vil føles unaturligt for dig at begynde at leve/tænke som du gjorde før.

Og tænk engang hvor mange år du har haft med dine nuværende vaner og/eller dit nuværende forhold til mad – ville det ikke være mærkeligt, hvis det kunne fikses med et fingerknips?