Kæmper du med følelsesspisning?
Og ved du, at man rent faktisk kan gøre
noget ved det?

Hvis du er en følelsesspiser, så kender du nok følgende scenarier:

– Du keder dig og oplever, at så kan du liiige spise noget, det kan fungere som en form for ”passiv” aktivitet.
– Du har haft en hård dag på arbejdet, og på vejen hjem kører du lige forbi bageren for at hente en kage, der kan hjælpe på humøret.
– Børnene har været umulige at putte, og bagefter har du SÅ meget brug for noget chokolade til at slappe af på eller til at trøste dig selv med.
– Du har en opgave, som du ikke kan komme i gang med – enten fordi du ikke orker, eller fordi den er svær, og så skal du lige have noget slik/mad at ”komme i gang med” (selvom du måske alligevel ender med ikke at få lavet noget).
– Du er ked af det, har angst eller føler tomhed – så kan maden dulme ubehaget.

Hvis du genkender ovenstående, så er du nok én af de mange, der bruger mad til at kontrollere eller dulme dine følelser. Og det er faktisk en ret smart strategi. Det er nemlig din hjerne, der prøver at hjælpe dig til opnå en lykkefølelse. Men den varer ikke ved.

Følelsesmæssig spisning virker her og nu – ellers ville du ikke gøre det

Der er altid en grund til, at vi spiser på vores følelser. Og det er, at det virker.

Din hjerne er nemlig gearet til at styre dig udenom om ubehagelige følelser. Hvis du på et tidspunkt har oplevet den øjeblikkelige lettelse og velbehag, du får af at spise, så kommer det nemt til at blive en automatisk reaktion, at du rækker ud efter noget at spise, når du oplever (nogle former for) ubehag. Der vil ofte være tale om fødevarer, der er hypervelsmagende – fx slik, chips og kage – da disse giver en større belønningsrespons i hjernen i form af motivationshormonet dopamin.

Det er meget sammenligneligt med forskellige typer af misbrug – bortset fra at der ikke er en stofafhængighed, som hvis man fx bruger alkohol eller narkotika. Der er i stedet tale om en ADFÆRDS-afhængighed – og det en adfærd, der kan aflæres igen.

Er du klar til at se din følelsesspisning i øjnene?

Måske er du allerede et sted, hvor du er begyndt at mærke konsekvenserne af din følelsesmæssige spisning – fx i tegn af overvægt, overspisning og/eller forringet helbredstilstand? Og måske frygter du at situationen bliver værre, hvis du ikke får taget hånd om det?

Book en uforpligtende samtale, og tag en snak med os om, hvor du oplever udfordringer i din hverdag. Hvert forløb er forskelligt, og vi kortlægger sammen din adfærd, så vi kan nå til bunds i, hvor din følelsesmæssige spisning stammer fra, og så vi i fællesskab kan prøve nye strategier af.

Forløb

Dygtige behandlere

Års samlet erfaring

Hvad klienterne siger

"Jeg har fået et mere afslappet og fleksibelt forhold til mad, hvor der er plads til alt, og jeg er blevet bedre til at lytte til min krops signaler. Stor anbefaling af Jane! - hun har styr på sagerne og har taget udgangspunkt i mig, hvilket har ledt til varige vaneændringer og mere ro i hverdagen i forhold til mad og sundhed."

ELVIRA

“Jane har lært mig at der ikke er noget mad der er farligt og der er ikke noget der per definition er "sund"/"usundt". Det handler om hvem du er og hvad dit mål er. Derudover så har den helt store faktor været at lære sult/mæthed og lære at stole på at min krop godt kunne fortælle mig hvad jeg har brug for og hvornår jeg ikke har brug for mere. Dette har betydet at jeg er langt mere afslappet i mit forhold til mad i forhold til tidligere.”

PERNILLE

 

 

“Med de redskaber man får hos Jane, finder man lynhurtig ud af, at det faktisk slet ikke er så svært at lade de usunde ting være. Det hele giver mening og man går IKKE glip af noget, da du må spise alt det du har lyst til! Jeg giver Jane de varmeste anbefalinger og pga. hende kan jeg selv holde min vægt der, hvor jeg gerne vil have den”

HEIDI

"På grund af Jane, tør jeg nu i langt højere grad spise det jeg har lyst til, frem for at følge en kostplan."

LINE

“Det vigtigste jeg har lært er at min overspisning skyldes følelser det bliver holdt nede og væk og det var netop /udelukkende processen med Jane, der lærte mig at arbejde med den så jeg igen kunne mærke min mave og min sult. Jeg føler mig nu meget mere mæt samtidig med at jeg er mere let. Det er en win-win situation 😆”

ANN-BERIT

​“Jane var igennem et år min coach. Både i forholdt til træning og mad. På det år øgede jeg min total i konkurrence løftene i styrkeløft med 40kg, trods et vægttab på 8kg. Hun var altid klar med et godt råd eller opmuntrende ord hvis jeg havde brug for det. Jane har givet mig styrke ikke kun fysisk men også mentalt og hun er en fantastisk coach”

LOUISE

"Jane har fået mig til at se, at alt eller intet ikke er vejen frem for mig.

Jeg troede at 'jeg skulle bare lige' - men tingene var ikke 'bare lige'!"

METTE